Köfteli Hünkar Beğendi

Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 350 gram kıyma
- 1 adet ufak uzunluk rendelenmiş soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı su
Beğendi için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kase közlenmiş patlıcan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- Karabiber, tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfte için tüm malzemeyi birleştirip yoğuralım. Elimizle yuvarlayıp biçim verelim.
- Genişçe bir tavaya tereyağını alıp eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Közlenmiş patlıcanı ekleyip 1-2 dk karıştıralım. Tuz, karabiber, sarımsak rendesi ve sütünü ekleyip yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- En son kaşar peynirini ekleyip bir hoş karıştıralım. Başka bir tavaya az sıvı yağ döküp köfteleri gerili önlü kızartalım. Köfteleri başka bir kaba alalım.
- Aynı tavaya tereyağını koyup eritelim. Salçayı ekleyip kavuralım. Akabinde suyunu ekleyip karıştırarak köfteleri içine atalım. Köfteler suyunu çekip yağına kaldığı vakit altını kapatalım.
- Servis tabağına evvel beğendiyi yayalım. Üzerine köfteleri dizelim. Dilerseniz bu kademede maydanoz dilimleri ile tabağa renk katabilirsiniz.
- En üstüne de köftenin yağından gezdirelim. Parmaklarınızı yememeye dikkat edin. Afiyet olsun 🥰.
Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

