Köfteli Hünkar Beğendi

Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 400-500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı köfte baharatı
- 1 tatlı kasıgı toz kırmızı biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı galeta unu
- Çay kaşığının ucuyla karbonat
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Beğendisi için ;
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Tereyağ
Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftesi için gerekli gereçleri karıştırma kabına alıp yoğurun yuvarlak hal verip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Daha sonra beğendisi için patlıcanları közleyin .Soyup doğrayın.
- Tavaya tereyağı alıp eritin unu ekleyin ,kokusu çıkana kadar kavurun .
- Ardından sütü ekleyip, karabiber ve tuzunu ekleyin daha sonra patlıcanı ekleyin karıştırın.
- Kaşarıda ekleyip karıştırdıktan sonra tabağa yayın .
- Üzerine köfteleri kızartıp dışında en son üzerine tereyağı kızdırıp dökün ,dilerseniz biber domates kızartıp ekleyin.
Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




