Köfteli Hünkar Beğendi

Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 400-500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı köfte baharatı
  • 1 tatlı kasıgı toz kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Çay kaşığının ucuyla karbonat
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beğendisi için ;

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağ

Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftesi için gerekli gereçleri karıştırma kabına alıp yoğurun yuvarlak hal verip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  2. Daha sonra beğendisi için patlıcanları közleyin .Soyup doğrayın.
  3. Tavaya tereyağı alıp eritin unu ekleyin ,kokusu çıkana kadar kavurun .
  4. Ardından sütü ekleyip, karabiber ve tuzunu ekleyin daha sonra patlıcanı ekleyin karıştırın.
  5. Kaşarıda ekleyip karıştırdıktan sonra tabağa yayın .
  6. Üzerine köfteleri kızartıp dışında en son üzerine tereyağı kızdırıp dökün ,dilerseniz biber domates kızartıp ekleyin.

Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Çorbası
Yılbaşı Soframız
Arpa Şehriye Çorbası
Tavuklu Pilav
Bir Yaş Bebeği İçin Yulaf Ezmeli Tarifi
Ramazan Pidesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet