Köfteli Çökertme Kebabı

Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı (6 gr)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz (6 gr)
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Patates için;

  • 3-4 adet orta uzunluk patates soyulmuş dilimlenmiş

Sıvı yağ kızartmak için

  • 1 çay kaşığı tuz

Sarımsaklı yoğurt için;

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Domates sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta uzunluk rendelenmiş domates
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Tereyağ üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber

Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köftelik materyalleri bir kaba alalım. Karıştırıp yoğuralım.
  2. Yoğurduktan sonra bir ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp köfte halini verelim.
  3. Hazır olan köfteleri başka materyalleri hazırlarken buzdolabında dinlendirelim.
  4. Süzme yoğurdun içine ezilmiş sarımsakları ekleyip güzelce çırpalım yahut karıştıralım.
  5. Pürüzsüz hale gelen sarımsaklı yoğurdu kenarda bekletelim.
  6. Soyulmuş ve kibrit çöpü formunda dilimlenmiş patatesleri 19 dakika suda beklettikten sonra tavaya sıvı yağını koyup kızdırdıktan sonra altın rengini alana kadar kızartalım.
  7. Kızarttığımız patatesleri tabaklara alalım.
  8. Hazır olan sarımsaklı yoğurdunu ve kızarttığımız patatesleri bir kenarda bekletirken;.
  9. Buzdolabından köfteleri çıkarıp az yağ da döküm tavada mühürleyerek pişirelim. Köfteleri de tabağa sarımsaklı yoğurdun üzerine koyalım.
  10. Bir tavaya sıvı yağı koyup domates rendesini, salçasını, baharatlarını ve şekerini ekleyerek kıvam alana kadar (5-7 dk) pişirelim.
  11. Sunum için; servis tabağının tabanına kızarmış patatesleri yayalım.
  12. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim.
  13. Yoğurdun üzerine pişmiş köfteleri yerleştirelim. Hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim.
  14. Son dokunuş olarak tereyağını eritelim pul biberini koyalım ve eriyen tereyağını sıcak sıcak dökelim.Afiyet olsun.

Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Sapı Çorbası
Şekerpare (Tam Ölçü)
Açma Kat Kat Ayrılan Bu Açmalar Favoriniz Olacak!
Limonlu Çatlak Kurabiye (Mis Gibi Limon Kokulu)
Kfc Tavuk Tarifi
Cream Puff
Hdabla | © 2025 |