Köfteli Avcı Kebabı
Köfteli Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 su bardağı tam buğday ekmeği rendesi
- 1 adet soğan (rende)
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Sebzeler için gereçler;
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 10 – 15 adet arpacık soğan
- 2 – 3 adet sivri biber
- 1 adet küçük uzunluk patlıcan
- 10 adet mantar
- ½ su bardağı donuk bezelye
- Tuz
- Karabiber
Sosu için gereçler;
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 1 adet köz kırmızı biber
- 1 su bardağı su
Köfteli Avcı Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeler için;Tavaya ayçiçek yağı ek edip ısıtın.
- İri küp doğranmış patates, havuç, arpacık soğan, iri doğranmış biber, iri küp doğranmış patlıcan, tuz ve karabiberi ek edip sotelemeye başlayın.
- Sebzeler hafif su salmaya başlayınca küp doğranmış mantar ve bezelyeyi ek edip sotelemeye devam edin.
- Sotelenen zerzevatları kenara alın.
- Köftesi için;Bir karıştırma kabında kıyma, tam buğday ekmek rendesi rendelenmiş soğan, yumurta, pulbiber ,tuz ve karabiberi yoğurun.
- Yoğurduğunuz köfte harcından top olacak biçimde köfteler hazırlayın.
- Hazır olan köfteleri zerzevatları sotelediğiniz tavaya alın ve pişirin. Böylelikle zerzevatın tadı da köfteye geçer.
- Sosu için;Bir sos tenceresinin içerisine ayçiçek yağını ısıtın.
- Üzerine domates salçasını ek edin ve kavurun.
- Küçük küp doğranmış suyuyla birlikte domatesi ek edin ve karıştırın.
- İri doğranmış köz kırmızı biber ve suyu ek edip kaynamaya bırakın.
- Dikdörtgen cam fırın kabının içerisine zerzevatları ekleyip yayın.
- Üzerine hazırladığınız sosu ek edip karıştırın.
- Renk alan köfteleri ek edin ve her şeyi harmanlayın.
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin.
Köfteli Avcı Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










