Köfteli Avcı Kebabı

Köfteli Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 su bardağı tam buğday ekmeği rendesi
  • 1 adet soğan  (rende)
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sebzeler için gereçler;

  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 10 – 15 adet arpacık soğan
  • 2 – 3 adet sivri biber
  • 1 adet küçük uzunluk patlıcan
  • 10 adet mantar
  • ½ su bardağı donuk bezelye
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için gereçler;

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 1 adet köz kırmızı biber
  • 1 su bardağı su

Köfteli Avcı Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeler için;Tavaya ayçiçek yağı ek edip ısıtın.
  2. İri küp doğranmış patates, havuç, arpacık soğan, iri doğranmış biber, iri küp doğranmış patlıcan, tuz ve karabiberi ek edip sotelemeye başlayın.
  3. Sebzeler hafif su salmaya başlayınca küp doğranmış mantar ve bezelyeyi ek edip sotelemeye devam edin.
  4. Sotelenen zerzevatları kenara alın.
  5. Köftesi için;Bir karıştırma kabında kıyma, tam buğday ekmek rendesi rendelenmiş soğan, yumurta, pulbiber ,tuz ve karabiberi yoğurun.
  6. Yoğurduğunuz köfte harcından top olacak biçimde köfteler hazırlayın.
  7. Hazır olan köfteleri zerzevatları sotelediğiniz tavaya alın ve pişirin. Böylelikle zerzevatın tadı da köfteye geçer.
  8. Sosu için;Bir sos tenceresinin içerisine ayçiçek yağını ısıtın.
  9. Üzerine domates salçasını ek edin ve kavurun.
  10. Küçük küp doğranmış suyuyla birlikte domatesi ek edin ve karıştırın.
  11. İri doğranmış köz kırmızı biber ve suyu ek edip kaynamaya bırakın.
  12. Dikdörtgen cam fırın kabının içerisine zerzevatları ekleyip yayın.
  13. Üzerine hazırladığınız sosu ek edip karıştırın.
  14. Renk alan köfteleri ek edin ve her şeyi harmanlayın.
  15. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin.

Köfteli Avcı Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimekli Bulgur Pilavı
Gün Masası
Fırında Karnabahar Kızartma
Portakallı Tart Kek
Tepside Baget (Bekar Evi)
Çikolatalı Ve Fıstıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |