Köfte Şöleni
Köfte Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı galeta unu olmayanlar ekmek içi
- 1 adet yumurta
- Yarın demet maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kekik
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 adet sarımsak
- 3 adet patates
- 2 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
Sosu için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı domates yahut biber salça
Köfte Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba kıymamızı alalım. Yumurta galeta unu ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Daha sonra rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı ve yeniden rendelediğimiz sarımsağı ekleyelim. Güzelce karıştıralım.
- Ardından baharatları ve tuzu ekleyip, buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- Bu sırada patateslerimizi, biberlerimizi soğanlarımızı domateslerimizi doğrayalım doğrayalım.
- Köfteleri elimizde hal verelim daha sonra bir tavada mühürleyelim.
- Tepsiye patatesleri ,soğanları ,biberleri köfteleri domatesleri dizelim.
- Sosu için bir kaba suyu salçayı güzelce karıştırıp tepsiye dökelim.
- Üzeri için yağlı kağıdı ıslatıp tepsiyi saralım.
- 200 derecede denetimli bir formda pişirelim.
Köfte Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













