Köfte Menü (Çocukluğumun Sevdiği)

Köfte Menü (Çocukluğumun Sevdiği) Tanımı İçin Malzemeler
Patates püresi için;
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Bir tutam tuz
- Bir tutam kırmızı biber
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam köri
- 6-8 adet yuvarlak mozarella
- 6-8adet kaşar peynir küpleri
Köfte için;
- Yarım kilo kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- 1 adet yumurta
- Kıvamına nazaran galeta unu
Pilav için;
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı şehriye
- 1 su bardağı kadar haşlanmış nohut
- Yarım su bardağı kadar bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Köfte Menü (Çocukluğumun Sevdiği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pilav için tencereye tereyağı koyulur, eridikten sonra şehriyeler kavrulur. Şehriyeler renk aldıktan sonra pirinç eklenir. Biraz tuz yaklaşık 1 dakika kavrulur ve suyu eklenir. Su kaynadıktan sonra nohut ve bezelye eklenir kapatılır.
- Patates için patatesler soyulur tuzlu suda haşlanır. Haşlandıktan sonra kendi suyundan yarım su bardağı ayrılır gerisi süzdürülür.
- Tereyağı ve baharatlar ile güzelce ezilir. Çanak halinde ayarlanır ve içini mozarella ve kaşar peyniri eklenir fırın tepsisine yahut borcama koyulup fırına gönderilir.
- Kaşarlar eriyip üzeri biraz kızardıktan sonra fırından çıkartılır.
- Köfte için yarım kilo kıymanın içine soğan ve sarımsak rendesi koyulur.
- Yumurta, baharatlar ve zeytinyağı eklendikten sonra hafif karıştırılır yavaş yavaş eklenir.
- Bir modül elimize alıp yuvarlak yapıp hafif hafif elimizle kalp biçimi verilir. Tavada yahut fırında pişirilir.
Köfte Menü (Çocukluğumun Sevdiği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

