Köfte Bulgur Bowl

Köfte Bulgur Bowl Tanımı İçin Malzemeler

Köfte:

  • 1 adet soğan
  • 500 gram kıyma
  • 1-2 çay kaşığı köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Bulgur:

  • 150 gram su
  • 200 gram ince bulgur
  • 1 soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
  • 1 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 salatalık
  • 3 taze soğan
  • 0,5 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Soğan salatası:

  • 3 kırmızı soğan
  • 0,5 demet maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam pul biber

Gizli yeşil sos:

  • 1 avokado
  • 3 taze soğan
  • 1 demet frenk soğanı
  • 0,5 demet kişniş
  • 3 jalapeno halkası
  • 1 misket limonun suyu
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 0,5 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Köfte Bulgur Bowl Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı incecik doğrayın, kıyma ve baharatlarla yoğurun.
  2. Küçük köfteler haline getirin.
  3. Üzerini örtün ve 30 dakika buzdolabında bekletin, akabinde tavada her tarafı yağlanmış bir biçimde kızartın.
  4. Suyu kaynatın. Bulguru geniş bir kaseye alın, üzerine sıcak suyu dökün, üzerini örtün ve kenara alın.
  5. Soğanı incecik doğrayın.
  6. Zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları şeffaflaşana kadar 2-3 dakika kavurun.
  7. Domates ve biber salçasını ekleyin ve 1 dakika kavurun.
  8. Soğan karışımını bulgura ekleyin ve düzgünce karıştırın.
  9. Dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkarın, isterseniz salatalığı soyun ve tüm zerzevatları incecik doğrayın.
  10. Taze soğan ve maydanozu da doğrayın.
  11. Sebzeleri bulgur, nar ekşisi, limon suyu, otlar ve baharatlarla karıştırın.
  12. Soğan salatası: soğanları soyun ve incecik yarım halkalar halinde doğrayın.
  13. Maydanozu incecik doğrayın ve limon suyu, ayçiçek yağı ve baharatlarla karıştırın.
  14. Yoğurdu ekleyin.
  15. Gizli yeşil sos: tüm gereçleri bir blendera koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Köfte Bulgur Bowl Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Tatlı ( Un Yokü Şeker Yok, Yağ Yok Lezzet Çoook)
Züber Topçukları
Brokoli Salatası
Şekersiz Reyhan İçeceği
Beşamel Soslu Fırın Makarna
Düdüklü Tencerede Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |