Klasik Tepsi Keki

Klasik Tepsi Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Püf noktası: gereçler oda sıcaklığında olmalı
Klasik Tepsi Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri bir kaba alalım, köpürüp beyazlaşana kadar çırpalım.
- Üzerine yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpalım.
- Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim spatula yardımıyla karıştıralım .
- Dikdörtgen borcam tepsiyi yağlayalım harcın 3 te ikisini dökelim kalanına kakao ekleyip karıştıralım.
- Kekin üzerine rastgele kakaolu karışımı dökelim.
- Üzerine kürdanla hal verelim evvelden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim ( birinci 30 dakika kapağı açmayın lütfen ).
Afiyet olsun.
Klasik Tepsi Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












