Klasik Tepsi Keki

Klasik Tepsi Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Püf noktası: gereçler oda sıcaklığında olmalı

Klasik Tepsi Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri bir kaba alalım, köpürüp beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Üzerine yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim spatula yardımıyla karıştıralım .
  4. Dikdörtgen borcam tepsiyi yağlayalım harcın 3 te ikisini dökelim kalanına kakao ekleyip karıştıralım.
  5. Kekin üzerine rastgele kakaolu karışımı dökelim.
  6. Üzerine kürdanla hal verelim evvelden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim ( birinci 30 dakika kapağı açmayın lütfen ).

Afiyet olsun.

Klasik Tepsi Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Yumuşacık Poğaçalar (15 Dakikada Hazırlanabilen 3 Çeşit Poğaça)
Lokum Gibi Tadıyla Tavuk Taşlık
Soğan Mezesi
Mantar Sote
3 Malzemeli Kurabiye
Domates Soslu Pideli Köfte
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet