Klasik Siron Tarifi

Klasik Siron Tanımı İçin Malzemeler
- Dilediğiniz kadar kurutulmuş siron yufka
- Üzerini kapatacak kadar sarımsaklı yoğurt
- Tuz
- Sıcak su
Üzeri için;
- Eritilip yakılmış tereyağ
Klasik Siron Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yiyeceğiniz kadar sironu süzgeçe alın.
- Her yerini ıslatacak kadar üzerinden sıcak suyu akıtın.
- Sonra servis tabağına dizin.
- Bir süre bu formda beklesin ve yumuşasın.
- Bu sırada sarımsaklı yoğurdu da hazırlayın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
- Yoğurda tuz da ek edin ve karıştırıp sironun üzerine dökün.
- Sironun her yerini kapladıysa tamamdır.
- Bir süre de bu biçimde beklesin ve sironlar yoğurtla birlikte güzelce yumuşasın.
- Yiyeceğiniz vakit dilediğiniz kadar tereyağ yakıp üzerine gezdirin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın ☺️.
Klasik Siron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


