Klasik Sade Kek

Klasik Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
- Frambuaz sosu
- File badem
Klasik Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri yoğurt kıvamına haline gelene kadar çırpalım. Sonrasında sıvı materyalleri ekleyip tekrar karıştıralım. Kuru materyalleri eleyerek ekleyip spatula ile karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbına dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız ayarda 40-45 dakika denetimli pişirelim. Kekin piştiğinden emin olana kadar kapağı açmayalım. Kürdan denetimi yaptıktan sonra çıkaralım.
- İlk sıcaklığı geçince servis edelim. Ben süsledim sade olarak da tüketilebilir. ❤️
Klasik Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


