Kızartma (Püf Noktalı)

Kızartma (Püf Noktalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber (isterseniz patates, havuç)
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Domates sos için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 domates rendesi
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber

Kızartma (Püf Noktalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını alacalı kesin ve daire daire doğrayın. Tuzlu suda bekletin. (acısı çıksın. ) kabakları, biberleri de yıkayıp doğrayın.
  2. Kabakları bir kaseye koyup, üzerine çok az sıvı yağ ve biraz tuz ekleyin. Mikrodalgada 5-6 dakika pişirin. Birebir süreci patlıcanlara ve varsa öteki sebzelere uygulayın (havuç ve bibere uygulamayın) Üzerleri kızarana kadar bol sıvı yağda kızartın.
  3. Domates sos için yağda salçayı pişirip, üzerine domates rendesi, sarımsak ve baharatları koyup pişirin. Gerekirse çok az sıcak su ek edin.
  4. Kızartmayı domates sos ve yoğurt ile sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kızartma (Püf Noktalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üçgen Börek
Pesto Menü
Pancarlı Yoğurt Mezesi (2 Malzemeyle Renkli Tarif)
Soğanlı Dızmana Tarifi
Tavada Beyaz Peynirli Yoğurtlu Çörek Tarifi
Özel Sosuyla Peynirli Midye Börek
Hdabla | © 2025 |