Kızartılmış Paneli Patatesli Tavuk

Kızartılmış Paneli Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget

Kavrulmuş patates için:

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber

Panelemek için:

  • 6 yemek kaşığı un
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Kızartılmış Paneli Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patatesler haşlanır ve kabuğu soyularak çatal yardımı ile ezilir.
  2. Diğer tarafta soğan küçük doğranarak güzelce kavrulur ve baharatı tuzu ek edildikten sonra patates ile birleştirilerek karıştırılır.
  3. Haşlanan tavuk bagetlerin eti kemikten ayrılarak küçük kesimlere bölünür ve patates püresine ek edilerek karıştırılır.
  4. Hazır olan tavuklu patates püresi tavuk kemiklerinin etrafına dolandırılarak una bulanır ve kızgın yağda kızartılır. Dilek eden küçük yuvarlak köfteler yaparak una bulayarakta kızartabilir.

Afiyet olsun.

Kızartılmış Paneli Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmikli Hindistan Cevizi Topları
Çıtır Yufkalı Makarnalı Rus Salatası
Dereotlu Poğaça
Kadife Gibi Sütlü Un Helvası
Fırında Tavuk Patates
Siyah Beyaz Kurabiye Tarifi
Hdabla | © 2025 |