Kıymasız Ispanak
Kıymasız Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
- 2 demet ıspanak
- 1 adet havuç
- Sıcak su
- Tuz
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
Kıymasız Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanaklarımızı yıkıyoruz. (yıkadıktan sonra ben bir kaba koyup tekrar suyun içinde tutuyorum)yıkadığımız ıspanakları kesiyoruz. Kestiğimiz ıspanakları derin bir süzgece koyuyoruz.
- Ben süzgecimi daha derin bir kabın içine koyuyorum süzgeç üste kalacak formda ıspanakları süzgecin içine dolduruyorum ve içine su dolduruyorum. Tencereye koyacağım vakit süzgeci havaya kaldırıp güzelce suyunu altındaki kaba süzüyorum.
- Soğanlarımızı küp küp doğrayıp tenceremize alıyoruz. Üzerine sıvı yağ ekleyerek soğanlarımızı kavuruyoruz.
- Soğanlarımız kavrulduktan sonra üzerine rendelediğimiz havucu ekliyoruz. Havuçlarımız da kavrulduktan sonra salçasını ekleyip salçamızın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Ispanaklarımızın bir kısmını tenceremize alıp karıştırıyoruz(ıspanağın yeterlice süzüldüğünden emin olun yoksa yemeğinizin suyu berrak olmaz)
- Geride kalan ıspanaklarımızı da tenceremize ekliyoruz ve kapağını kapatıp altını biraz kısıyoruz.
- Bir müddet sonra ıspanaklarımız sünecektir tuzumuzu ekleyip ıspanağımızı karıştırıyoruz üzerini geçmeyecek formda sıcak su koyuyoruz. Kapağını kapatıp altını kısıyoruz ve ıspanaklarımız piştiğinde altını kapatıyoruz.
Kıymasız Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















