Kıymalı Ziron
Kıymalı Ziron Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 500 gram kıyma
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kişniş (olmasa da olur)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üst harcı için;
- 1 diş sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
Kıymalı Ziron Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlayalım.
- Kıyma hariçinde tüm gereçleri robottan geçiriyoruz ve kıymanın üstüne ekliyoruz.
- Baharatları da ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.
- Yufkamızı fotoğrafta görüldüğü üzere serip içine zeytinyağı sürüp( sürülmese de olur ) kıymalı harcı yerleştirip sarıyoruz.
- Yine fotoğraftaki üzere fırın tepsimize yerleştirip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Üst sosu için dilediğiniz kadar yoğurt ve sarımsağı karıştırıyoruz.
- Tereyağ ve sıvı yağı bir tavada ısıtıp salçamızı ekliyoruz biraz sıvı olması için bir su bardağı su ekleyebilirsiniz.
- Sosumuzda bu halde hazır oluyor.
- Ardından fırından aldığımız yufkaları servis tabağına alıp yoğurtluyoruz ve sosumuzu üzerine döküyoruz.
Deneyecek arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun 🙃.
Kıymalı Ziron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












