Kıymalı Ziron

Kıymalı Ziron Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kişniş (olmasa da olur)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üst harcı için;

  • 1 diş sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça

Kıymalı Ziron Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlayalım.
  2. Kıyma hariçinde tüm gereçleri robottan geçiriyoruz ve kıymanın üstüne ekliyoruz.
  3. Baharatları da ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.
  4. Yufkamızı fotoğrafta görüldüğü üzere serip içine zeytinyağı sürüp( sürülmese de olur ) kıymalı harcı yerleştirip sarıyoruz.
  5. Yine fotoğraftaki üzere fırın tepsimize yerleştirip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz.
  6. Üst sosu için dilediğiniz kadar yoğurt ve sarımsağı karıştırıyoruz.
  7. Tereyağ ve sıvı yağı bir tavada ısıtıp salçamızı ekliyoruz biraz sıvı olması için bir su bardağı su ekleyebilirsiniz.
  8. Sosumuzda bu halde hazır oluyor.
  9. Ardından fırından aldığımız yufkaları servis tabağına alıp yoğurtluyoruz ve sosumuzu üzerine döküyoruz.

Deneyecek arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun 🙃.

Kıymalı Ziron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çizikli Kurabiye Tarifi
Bardakta Spoonful Tarifi
Tavuklu Pilav (Bekar Evi)
Deniz Börülcesi
Hint Yemeği (Dhal Baingan Ya Da Dal Baingan)
Karamel Şerbetli Etimek Tatlısı
Hdabla | © 2025 |