Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için;
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 500 gram kıyma
- Bir demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
️Sosu için;
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
Kıymalı Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğradığımız biberleri bi tavada yağ ile kavuralım.
- Daha sonra doğradığımız soğanı ve rendelediğimiz sarımsakları ek edip biraz daha kavurduktan sonra kıymayı ekleyip kavuralım.
- Maydanozu ve baharatları ek edip karıştıralım. Bi kenara alalım.
- Eritilmiş tereyağını, sıvı yağı ve sütü bi kaba alıp çırpalım.
- Yufkaları 3 e bölelim ve fırça yardımı ile sosumuzdan sürelim.
- İç harcımızdan yayalım ve rulo halinde kenarlarını kapatarak saralım.
- Bu süreç bittikten sonra kalan sosumuza yumurtayı ekleyip karıştıralım ve tepsimizin üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirelim. Afiyet olsun.
Kıymalı Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













