Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi
Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram orta yağğlı kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet rendelenmiş domates
- 3 orta uzunluk soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- 70-80 adet taze yahut salamura yaprak büyüklüğüne nazaran sayı değişebilir
Servis için;
- Süzme yoğurt
- Ezilmiş sarımsak
- Tereyağı
- Pul biber ( isteğe nazaran acı)
Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaynattığımız suyun içine yapraklarımızı atalım 3-4 dk bekleterek yumuşamasını sağlayalım.
- Domateslerimizi rendeleyelim, pirinci yıkayıp ekleyelim, yemeklik ince doğranmış soğanı ince kıyılmış yeşilliğimizi, salçamızı, tuz, karabiberimiz ve en son yağımızı ekleyelim elimizle karıştıralım.
- Soğumuş yaprakların sapını keselim tenceremizin dininde kullanmak üzere ayıralım yapraklarımızı parlak yüzü alta gelecek ve sap kısmı bize bakacak formda tabağımıza yerleştirelim.
- Önce yaprağımız bize yakın olan kısmını materyalin üstüne kapatalım akabinde yan kısımlarını da kapatarak yaprağımızı çok sıkı olmamak kaydıyla saralım (pirinç şişme payı) sapları tencere tabanına yayalım.
- Sarmalarımızı tenceremize sıralı halde dizelim bir porselen tabak kapatıp 25 30 dk pişmeye bırakalım yemeğimizi dinlendirelim.
- Sosu için; ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyin. Afiyet olsun. 😋
Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








