Kıymalı Yaprak Sarması Tarifi

Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram orta yağğlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 70-80 adet taze yahut salamura yaprak büyüklüğüne nazaran sayı değişebilir

Servis için;

  • Süzme yoğurt
  • Ezilmiş sarımsak
  • Tereyağı
  • Pul biber ( isteğe nazaran acı)

Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaynattığımız suyun içine yapraklarımızı atalım 3-4 dk bekleterek yumuşamasını sağlayalım.
  2. Domateslerimizi rendeleyelim, pirinci yıkayıp ekleyelim, yemeklik ince doğranmış soğanı ince kıyılmış yeşilliğimizi, salçamızı, tuz, karabiberimiz ve en son yağımızı ekleyelim elimizle karıştıralım.
  3. Soğumuş yaprakların sapını keselim tenceremizin dininde kullanmak üzere ayıralım yapraklarımızı parlak yüzü alta gelecek ve sap kısmı bize bakacak formda tabağımıza yerleştirelim.
  4. Önce yaprağımız bize yakın olan kısmını materyalin üstüne kapatalım akabinde yan kısımlarını da kapatarak yaprağımızı çok sıkı olmamak kaydıyla saralım (pirinç şişme payı) sapları tencere tabanına yayalım.
  5. Sarmalarımızı tenceremize sıralı halde dizelim bir porselen tabak kapatıp 25 30 dk pişmeye bırakalım yemeğimizi dinlendirelim.
  6. Sosu için; ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyin. Afiyet olsun. 😋

Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bardakta Kadayıflı Muhallebi
Portakallı Kek
Fit Kabaklı Lorlu Poğaça (Beyaz Unsuz Ve Yağsız)
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte
Patlıcanlı Börek
Muhteşem Soslu Fırında Tavuk
Hdabla | © 2025 |