Kıymalı Taze Börülce Yemeği

Kıymalı Taze Börülce Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze börülce
  • 250g kıyma
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 domates rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Taze Börülce Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Börülceleri temizleyelim ve istediğimiz küçüklükte bölelim. Yıkayalım ve süzgüye alalım.
  2. Kıymayı tencereye alalım ve kavuralım.
  3. Kavrulan kıymanın üzerine ince ince doğradığımız soğanları ekleyelim. Zeytinyağını ek edelim.
  4. Soğanlar biraz pişmeye başlayınca sarımsakları rendeleyip ekleyelim.
  5. Salçamızı ekleyelim ve karıştıralım. Rendelediğimiz domatesleri ekleyelim.
  6. Domatesler piştikten sonra börülceleri ekleyelim ve yemeğimizi karıştıralım.
  7. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte denetim ederek pişirelim.
  8. Domateslerin sulanma durumuna nazaran kaynar su ek edelim. Ben 1 su bardağı kadar ek ettim kâfi oldu.
  9. Börülcelerimiz sararıp tahta kaşıkla bölünebilir kıvama geldiğinde yemeğimiz pişmiştir. Altını kapatalım. Afiyet olsun 🌸.

Kıymalı Taze Börülce Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Tam Buğdaylı Poğaça
Tavuk Dünyası
Kremalı Bezelyeli Tavuk
Puf Puf Poğaça
Patatesli Kek
Mermer Kek
Hdabla | © 2025 |