Kıymalı Su Böreği

Kıymalı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç gereçleri;

  • 300 gram kıyma
  • 1 çay kaşık tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ

Hamur orta katları için;

  • Eritilmiş tereyağı

Kıymalı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları kırıp azar azar unu ve tuzu ekleyip bir hamur elde edelim. Dinlenmeye alın.
  2. İç harcı için soğanı ister rendeleyin ister çok küçük doğrayın ben doğradım. Sonra kıymayı ekleyip kavurun.
  3. Tuzunu, karabiber ekleyin ,kenara alın soğumaya bırakın.
  4. Dinlenen hamuru 12 eşit modüle bölün nasıl bir tepside yapacaksanız onun boyutunda açın ben yuvarlak tepside yaptım hepsini unla açın.
  5. Büyük bir tencerede açtığımız yufkaları haşlamak için su kaynatın.
  6. Kaynayan suyun içine tuz ekleyin ve bir yufkayı alın içine atın 1 dk tutun çıkartın, yanında öteki bir büyük kabın içine soğuk su bulundurun içine atın elinizle fazla suyu alın.
  7. Altını yağladığınız tepsinin içine güzelce yerleştirin, üzerine 2 yemek kaşığı erittiğiniz yağdan gezdirin .
  8. 6 yufkayı bu türlü yapın sonra soğumuş kıymayı koyun üzerine kalan 6 yufkadan bir adedini kuru bir halde serin ve üzerine yağ gezdirin .
  9. Kalan 5 yufkayı haşlayın, ortalarına yağ gezdirmeyi unutmayın.
  10. Haslama işi bittikten sonra üzerine tekrar yağ gezdirin, bıçakla üzerini birkaç yerine batırın.
  11. Sonra ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin.
  12. İsterseniz zıt çevirip biraz daha kızartabilirsiniz.Afiyet olsun 😋.

Kıymalı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Lahana Turşusu
Mısırlı Pirinç Pilavı
Elmalı Kurabiye
Sütlü, Havuçlu, Patates Çorbası (Yumuşak İçim Hafif Çok Lezzetli)
Meyveli Pasta
Evde Gerçek İnegöl Köftesi
Hdabla | © 2025 |