Kıymalı Su Böreği

Kıymalı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük uzunluk yumurta
  • Yarım çay bardağı süt ( yoksa su )
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 5,5 yahut 6 su bardağı )

Kaynatacak su için;

  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Batırmak için;

  • Soğuk su ( her katta değiştirilecek)

Yağlamak için;

  • 200 gram kadar tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için :

  • 400 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet domates (yoksa 5 kaşık konserve domates)

Kıymalı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta oda ısısında bekletilmiş yumurta, süt, bir yemek kaşığı sıvı yağ karıştırılır un eklenir hafif sert bir hamur elde edilir yarım saat dinlendirilir.
  2. Hamur 10 kesime bölünür ve Bezeler 15 dakika dinlendikten sonra orta uzunluk bir tabak büyüklüğünde açılır.
  3. Unlanarak üst üste dizilir 15 dk dinlendikten sonra ikişer alınıp artlı önlü çevrilerek merdane ile açılır .
  4. Oklavayla inceltilir. Şayet sıkıntı geliyorsa teker teker açabilirsiniz.
  5. Açılan hamurlar bir sofra bezine serilir kurumaması için üzeri örtülür.
  6. Su kaynadıktan sonra tuz ve sıvı yağ eklenir.
  7. Tepsi yeterlice yağlanır ben birinci kat yufkayı ve son katı kaynatmadan kullanıyorum. Direk yağlı tepsiye serilir.
  8. Diğer katlar için açılan yufka sıcak suda tek tek 20 sn kadar bekletilir kevgir ile alınır çabucak soğuk suya batırılır yapışırsa açabilirsiniz. (bu esnada suda çok bekletirseniz yırtılabilir yahut soğuk suda birbirine yapışabilir ancak tasa etmeyin parçalansa bile orta katlar görünmediği için farkedilmiyor.).
  9. Süzgeç yahut havlunun üzerine serilerek hafif suyu alınır.
  10. Her kat güzelce yağlanır.
  11. Beşinci kat bittikten sonra kıymalı harç güzelce serilir.
  12. Ve tekrar dört kat yufka başka ayrı kaynatılıp soğuk suya batırılır ve akabinde tepside güzelce yağlanır.
  13. En son katın yufkası kurumaması için çabucak açılır ve her yeri güzelce yağlanır yufkanın fazla gelen kenarlarını bıçak yardımıyla hafif alta hakikat itebilirsiniz.
  14. Üstü düzgünce kızardıktan sonra ben fırın tepsisi ile karşıt çevirip birde altını biraz daha kızartıyorum ve servise hazır ellerimize sıhhat afiyet olsun efenim🥰🌺.

Kıymalı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Tatlısı
Havuçlu Pırasa Yemeği
Fırında Tepsi Böreği
Peynirli Milföy Börek
Fit Puding ( Cennet Hurması İle )
Kakaolu Islak Kurabiye (Çatlamayan)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet