Kıymalı Şehriye Çorbası, En Lezzetli Haliyle

Kıymalı Şehriye Çorbası, En Lezzetli Haliyle Tanımı İçin Malzemeler

  • Sıvıyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı kadar kıyma
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kadar biber salçası
  • 1 çay bardağı kadar tel şehriye
  • 1 dolu tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 silme çay kaşığı kadar karabiber
  • 9 su bardağı ılık su
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Şehriye Çorbası, En Lezzetli Haliyle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 adet kuru soğanımızı yemeklik doğruyoruz.
  2. Tencereye sıvı yağımızı alıp, doğradığımız kuru soğanları ve 4 yemek kaşığı dolusu çiğ kıymamızı alıp birlikte kavuruyoruz.
  3. Soğanlar pembeleştikten sonra bir buçuk yemek kaşığı domates salçası ve bir çay kaşığı biber salçası ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Ardından kuru nane, karabiber ekleyip, şehriyeleri de ekleyip kavuruyoruz.
  5. Son kademe ılık suyumuzu tencereye alarak bir buçuk tatlı kaşığı kadar tuz da ek ettikten sonra pişmeye bırakıyoruz.
  6. Yaklaşık 15 dakika kadar müddet içerisinde çorbamız hazırdır çok lezzetli oluyor çok da vitaminli tavsiye ederim.

Kıymalı Şehriye Çorbası, En Lezzetli Haliyle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezogelin Çorbası
Pancarlı Karnabahar Turşusu
Meyveli Bisküvili Pasta
Puf Poğaça
Kabak Lazanya
İzmir Köfte
Hdabla | © 2025 |