Kıymalı Şehriye Çorbası

Kıymalı Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 diş sarımsak
- 1 küçük çay bardağı tel şehriye
- 6 su bardağı sıcak su (200 ml bardak
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu (çeşni
- Yatım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
Üzerine için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Kıymalı Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı ekleyin üzerine kıymayı ek edip rengi dönene kadar hafif kavurun.
- Rendelenmiş sarımsağı ek edin .
- Üzerine şehriyeyi ekleyip bir iki dakika kavurun suyunu ek edin.
- Sosu için gerekli materyalleri güzelce çırpın çorbanın suyundan bir kepçe ekleyip çırpın ve kaynayan çorbanın üzerine döküp kaynayıncaya kadar karıştırın.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağı yeterlice ısıtın .
- Üzerine toz biber ve pul biberi ek edip karıştırın.
- Yarısını çorbanın içine ek edip karıştırın kalan yağı servis ederken üzerine gezdirin afiyet şifa olsun 👌.
Kıymalı Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









