Kıymalı Şehriye Çorbası

Kıymalı Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 küçük çay bardağı tel şehriye
  • 6 su bardağı sıcak su (200 ml bardak
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu (çeşni
  • Yatım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un

Üzerine için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kıymalı Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağı ekleyin üzerine kıymayı ek edip rengi dönene kadar hafif kavurun.
  2. Rendelenmiş sarımsağı ek edin .
  3. Üzerine şehriyeyi ekleyip bir iki dakika kavurun suyunu ek edin.
  4. Sosu için gerekli materyalleri güzelce çırpın çorbanın suyundan bir kepçe ekleyip çırpın ve kaynayan çorbanın üzerine döküp kaynayıncaya kadar karıştırın.
  5. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağı yeterlice ısıtın .
  6. Üzerine toz biber ve pul biberi ek edip karıştırın.
  7. Yarısını çorbanın içine ek edip karıştırın kalan yağı servis ederken üzerine gezdirin afiyet şifa olsun 👌.

Kıymalı Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasalı Havuçlu Gülen Yüzlü Kaşık Dökmesi (Çok Besleyici Harika Lezzet)
Soslu Biftek (Düdüklüde)
Yayla Çorbası
Maş Fasulye Salatası (Kolay Sağlıklı Lezzetli)
Dondurmalı İrmik Helvası
Mercimekli Köfte
Hdabla | © 2024 |