Kıymalı Sebzeli Şehriye

Kıymalı Sebzeli Şehriye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 2 tane domates
  • 1 tane havuç
  • 2 tane kırmızı acı biber
  • 1 tane çarliston biber
  • 1 tane renkli biber
  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı arpa şehriyesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam maydanoz

Kıymalı Sebzeli Şehriye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı, biberleri ince ince keselim. Havucu rendeleyelim. Domatesi küp küp keselim.
  2. Tavada zeytinyağı ile soğanı, biberleri ve havucu soteleyelim.
  3. Sebzeler sotelendikten sonra kıyma ve domatesi ekleyelim. Suyu çıkana kadar kavuralım.
  4. Baharatları, ezilmiş sarımsağı ve salçayı ekleyelim. Karıştıralım.
  5. Arpa şehriyeyi üzerine serpiştirelim.
  6. Kaynamış suyu üzerini kaplayacak halde dökelim ve kapağını kapatalım.
  7. Yemeğimiz suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım.
  8. Yoğurt ve maydanozu karıştırıp tabağın altına yayalım. Üzerine hazırladığımız yemeğimizi koyalım.

Afiyet olsun.

Kıymalı Sebzeli Şehriye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı İrmik Kesme
Tatar Böreği (El Yapımı Makarna)
Kabak Meze + Lavaş Cips
En Pratik Haliyle Karnıyarık
Portakal Kabuğu Reçelinden Üzümlü Kek
Kolay Şerbetli Tatlı
Hdabla | © 2025 |