Kıymalı Sebzeli Şehriye
Kıymalı Sebzeli Şehriye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 2 tane domates
- 1 tane havuç
- 2 tane kırmızı acı biber
- 1 tane çarliston biber
- 1 tane renkli biber
- 1 tane soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı arpa şehriyesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam maydanoz
Kıymalı Sebzeli Şehriye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı, biberleri ince ince keselim. Havucu rendeleyelim. Domatesi küp küp keselim.
- Tavada zeytinyağı ile soğanı, biberleri ve havucu soteleyelim.
- Sebzeler sotelendikten sonra kıyma ve domatesi ekleyelim. Suyu çıkana kadar kavuralım.
- Baharatları, ezilmiş sarımsağı ve salçayı ekleyelim. Karıştıralım.
- Arpa şehriyeyi üzerine serpiştirelim.
- Kaynamış suyu üzerini kaplayacak halde dökelim ve kapağını kapatalım.
- Yemeğimiz suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım.
- Yoğurt ve maydanozu karıştırıp tabağın altına yayalım. Üzerine hazırladığımız yemeğimizi koyalım.
Afiyet olsun.
Kıymalı Sebzeli Şehriye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













