Kıymalı Sebzeli Maş Fasulyesi Yemeği
Kıymalı Sebzeli Maş Fasulyesi Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı maş fasulyesi
- İstediğiniz kadar kıyma
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz karabiber pulbiber
- Su
Kıymalı Sebzeli Maş Fasulyesi Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maş fasulyesini 3 su bardağı su ile haşlamalık uygun bir tencereye alalım ve 10 dakika müddet ile haşlayalım. İsterseniz daha süratli pişmesi için fasulyenizi geceden suya da koyabilirsiniz, ben ekseriyetle o denli yapıyorum.
- Maş fasulyemiz haşlanırken soğan, patates ve havucu yemeklik küp küp doğrayalım.
- Haşlanan fasulyenin suyunu süzelim.
- Yemeklik tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı alalım ve birkaç dakika kavuralım. (eğer kıymanız kavrulmamışsa bu evrede ekleyip güzelce kavurun. ).
- Havuç ekleyip birkaç dakika kavrulur, akabinde patates de eklenip birkaç dakika kavrulur.
- Domates ve biber salçasını ek edelim ve birkaç dakika daha kavuralım.
- Ardından maş fasulyesini, tuz, karabiber ve pul biberi tencereye alalım (eğer kıymanız evvelce kavrulmuş ise bu etapta ekleyebilirsiniz) ve fasulyeleri zedelemeden karıştıralım.
- Üzerine 5-6 su bardağı sıcak su ekleyelim ve evvel yüksek ateşte, kaynadıktan sonra orta ateşte maş fasulyeleri ve sebzeler yumuşayana kadar yemeğimizi yarım saat mühlet ile pişirelim.
- Pişme süreci boyunca denetimli olarak tencereye sıcak su eği yapabilirsiniz. Piştikten sonra nefis yemeğiniz servise hazır olacaktır.
Şimdiden herkese afiyet olsun. 🌸.
Kıymalı Sebzeli Maş Fasulyesi Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











