Kıymalı Pişi

Kıymalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Un
İç harcı için;
- 250 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Kıymalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba ılık su ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- Üzerine tuzu ek edip tekrar karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamlı hamur elde edelim.
- Yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
- Bunun için uygun bir tavaya yemeklik doğranmış soğanımızı alalım biraz kavuralım.
- Üzerine kıymayı alıp güzelce kavuralım.
- Daha sonra salça ve baharatları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru iki modüle ayıralım. Birinci parçayı merdane ile açalım. Ağzı geniş kupa ile istediğimiz büyüklükte biçim verelim.
- İçine kıyma harcımızdan koyalım yanlarını bastırarak kapatalım.
- Tüm hamuru bu biçimde yapalım.
- Uygun bir tencereye çokça sıvı yağ ekleyip düzgünce kızdıralım.
- Hazırladığımız pişilerimizi kızgın yağda orta ara çevirerek kızartalım. Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
Kıymalı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





