Kıymalı Pide
Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 3 kaşık sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı üstüne sürmeye
- Yarım bardak süt
İçi için;
- 400 gram kıyma
- Yarım bağ maydanoz
- 3 adet soğan
- Kırmızı biber
- Yeşil biber
- Pul biber
- 1 kaşık biber salçası
- 1 kaşık domates salçası
- Karabiber
- Tuz
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu ele yapışmaya formda yoğuralım, yarım saat dinlensin hamur.
- Daha sonra bütün gereçleri rondodan geçirelim, harcını hazırlayalım pidemizin.
- Mayalanan hamurumuzu ince uzun açalım, üzerine oklavayla pide formunu verelim.
- Harcımızı pidemizin içine yerleştirelim elimizle.
- Daha sonra 200 derece fırında denetimli bir biçimde pişirelim. Herkese afiyet olsun.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











