Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 bardak un
İç gereci için:
- Yarım kg kıyma
- 3 küçük uzunluk domates
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet soğan
- 1 çay kasığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı acı pul biber
Kenar ve üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Kaşar rendesi
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 bardak unu ve mayayı tuz ve şekeri koyalım ortayı çukur yapıp, suyu ekleyelim. 1 bardak daha ün ek edelim yoğuralım. Ne çok sert ne çok yumuşak olacak bir hamur elde edelim. Kabın ağzını streçleyip mayalanmaya bırakalım (45 dk mayalansın)
- Kıymayı bir kaba alalım. Kabuğu soyulmuş domatesi minik minik doğrayıp ek edelim. Soğan ve biberi minik minik doğrayıp ekleyelim. Baharatları da katıp, yoğuralım.
- Mayalanan hamurun gazını almak için bir iki yuvarlayıp, orta uzunluk bezeler yapalım bezeleri bir tepsiye koyup üstünü bezle örtelim. 15 dk sonra birinci yaptığımız bezeyi un yardımıyla oval halde açalım. İç materyalini paylaştıralım.
- Pidelerimizin kenarlarını kıvıralım. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp üstüne kaşar rendesi koyduktan sonra 200c evvelce ısıtılmış fırında 15 dk pişirelim.
- Piştikten sonra kenarlarına tereyağ sürdükten sonra ortalarına yağlı kağıt koyup ( kasar yapışmasın diye) bezle saralım. (yumuşaması için) 5 dk sonra servis yapılabilir. Afiyet olsun.
Not:ben bu hamurla 6 beze elde ettim.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






