Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gr. kıyma
  • 1 tane soğan
  • 2 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • Su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için gerekli gereçleri bir kaba alıp yoğuralım.
  2. Üzerini kapatıp 30-40 dakika mayalayalım.
  3. Biber, soğan ve domatesi rondodan geçirip kıyma ve baharatlarla karıştıralım.
  4. Mayalanan hamurun havasını alıp beze haline getirelim.
  5. Bezeleri un ile açıp içlerini kıymalı harçla doldurup kenarlarını kapatalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
  7. Dilerseniz üzerine kaşar da ekleyebilirsiniz.

Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saçaklı Poğaça
Sufle
Ekmekte Et Tantuni
Pancar Salatası
İç Pilav ( Mardin Usulü )
Şambali Tatlısı
Hdabla | © 2025 |