Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

İçi için;

  • 400 gram kıyma
  • 4 adet yeşilbiber
  • 3 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Nane
  • Kekik

Kenarları için;

  • Yumurta sarısı

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ,tuz, su ,yağ ,sütü karıştırıp en son kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Hamuru yoğuralım ,yarım saat dinlendirelim….
  3. Kıyma hariç başka zerzevatları mutfak robotunda çekelim ,salçayı ,baharatları, yağı karıştıralım.
  4. Hamuru açıp üzerine yaptığımız harcı sürelim ,kenarları katlayalım.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürelim…
  6. 200 derece fırında 40 dk pişirelim.

Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etimek Tatlısı (Muzlu -Hindistan Cevizli)
Sponfoul
Reyhan Şerbeti
Ev Yapımı Limonata
Kolay Mantı Çorbası
Ankara Tava
Hdabla | © 2025 |