Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Dış gereç ;

  • 500 gr un
  • 1 paket maya
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

İç materyali;

  • 500 gr kıyma
  • 1-2 adet kapya biber
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet domates
  • 100 gram tereyağ

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce hamurumuzu mayalayalım o yarım saat mayalansın.
  2. Biz iç gerecini hazırlayalım.
  3. Robottan geçirdiğimiz soğan,kapya,yeşil biber sarımsak domatesleri kıymanın üzerine ekleyelim ve ince kıydığımız maydanozları içine birazda sıvı yağ yahut tereyağ iç yağ ekleyebiliriz yoğuralım.
  4. Hamurumuz mayalandıktan sonra orta büyüklükte beze yapıp uzunlamasına açalım ,iç harcımızdan gerektiği kadar yayıp iki ucundan birleştirip kenarları bir ölçü içe katlayalım.
  5. 200 derece fırında 20-25 dk denetimli pişirip servise hazır hale getirelim.
    Afiyet olsun.

Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Kurabiye
Bisküvili İrmik Tatlısı
Tam Kıvamlı İrmik Helvası
Puf Poğaça
Mürdüm Eriği Pestili
Elmalı Cevizli Yulaf Lapası (Mecaz Değil, Gerçekten 10 Dakikalık Tarif)
Hdabla | © 2025 |