Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Dış gereç ;
- 500 gr un
- 1 paket maya
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
İç materyali;
- 500 gr kıyma
- 1-2 adet kapya biber
- 1-2 adet yeşil biber
- 1 adet büyük soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 adet domates
- 100 gram tereyağ
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce hamurumuzu mayalayalım o yarım saat mayalansın.
- Biz iç gerecini hazırlayalım.
- Robottan geçirdiğimiz soğan,kapya,yeşil biber sarımsak domatesleri kıymanın üzerine ekleyelim ve ince kıydığımız maydanozları içine birazda sıvı yağ yahut tereyağ iç yağ ekleyebiliriz yoğuralım.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra orta büyüklükte beze yapıp uzunlamasına açalım ,iç harcımızdan gerektiği kadar yayıp iki ucundan birleştirip kenarları bir ölçü içe katlayalım.
- 200 derece fırında 20-25 dk denetimli pişirip servise hazır hale getirelim.
Afiyet olsun.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


