Kıymalı Pide
Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
İç harcı için:
- 500 gram kıyma
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Tuz
Üzeri için:
- Yumurta
Piştikten sonra:
- Tereyağı
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru hazırlıyoruz. Bunun için leğene unu alıp ortasını çukur yapıyor ve tuz, şeker,maya ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Hamur yumuşak kıvamlı olacak.
- Daha sonra 30 dk dinlenmeye alıyoruz hamurumuzu ve dinlenirken iç harcı hazırlığına geçiyoruz.
- Kıymaya yeşil biber, soğan, kırmızı biber, salçalar ve baharatları ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra hamuru bir defa daha elimizde toparlıyor havasını alıyoruz ve ikiye bölüyoruz.
- Daha sonra o her iki parçayı da 8 kesime bölüyoruz toplamda 16 beze oluyor.
- Uzunlamasına açıyoruz bezemizi un ile daha sonra o iç harcından ekliyoruz.
- Tepsiye koyduktan sonra yumurtasını sürüyoruz.
- Fırına alıyoruz ve 180°de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz çıktıktan sonra tereyağını sürüyoruz ve bitiyor. Afiyet olsun canlarrr. 🌸.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












