Kıymalı Pide (10 Adet)

Kıymalı Pide (10 Adet) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 15 gr yaş maya (1,5 yemek kaşığı toz maya da olur)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gr kadar tereyağı (katıyağ da olur)

İçi için;

  • 500 gr kadar kıyma
  • Yarım bağ maydanoz
  • Tuz, karabiber, nane
  • 1 büyük soğan
  • 4-5 tane domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

Kıymalı Pide (10 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncellikle kıymayı 1 su bardağı suda suyunu salıp çekene kadar haşlayın. Haşlandığı halde suyu fazla olduysa dökebilirsiniz.
  2. Ardından sıvı yağı kıymaya ekleyin. Bu ortada soğanı ve domatesleri de rondodan geçirip, kıymaya ekleyin. Baharatlarını ve tuzunu da ekleyip, pişmeye bırakın.
  3. Piştiğinde altını kapatın ve maydanozunuzu ince ince doğrayıp. Kıymayla karıştırın.
  4. 50 gr tereyağı yahut katıyağ hariç tüm materyalleri karıştırın ve yoğurun. Yoğurma işi en az 5 dk olmalı. Hamur yumuşak ve kelam dinlemeyen bir hamur oluyor. Bu yüzden kesinlikle orta sıra elinizi unlayın.
  5. Tezgahta bu hamuru 10 eşit bezeye ayırın ve hepsini uzun ve ince üzere açın pide halinde yani.
  6. İç harcını üzerine yayın ve pide formu verip yağlı kağıdın üzerine dizin (eğer; üzeri kaşarlı istiyorsanız, bu kademede kaşarı üzerine rendeleyin ve fırına o denli atın)
  7. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında yaklaşık 10 dk pişiyor.
  8. Bu sırada 50 gr katıyağı eritin ve pişen tüm pidelerin hamur kısımlarına sürün.

Kıymalı Pide (10 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Sömelek Köfte
Yaban Mersinli/Limonlu Kırıntılı Kek (Crumble Kek )
İrmik Helvası
Tavada Cevizli Şerbetli Kek
Limonlu Enfes Sünger Kek
Ev Usulü Pratik Kebap (Yalancı Adana Kebap)
Hdabla | © 2025 |