Kıymalı Pide (10 Adet)
Kıymalı Pide (10 Adet) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 4,5 su bardağı un
- 1 su bardağı + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 15 gr yaş maya (1,5 yemek kaşığı toz maya da olur)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 50 gr kadar tereyağı (katıyağ da olur)
İçi için;
- 500 gr kadar kıyma
- Yarım bağ maydanoz
- Tuz, karabiber, nane
- 1 büyük soğan
- 4-5 tane domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Kıymalı Pide (10 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncellikle kıymayı 1 su bardağı suda suyunu salıp çekene kadar haşlayın. Haşlandığı halde suyu fazla olduysa dökebilirsiniz.
- Ardından sıvı yağı kıymaya ekleyin. Bu ortada soğanı ve domatesleri de rondodan geçirip, kıymaya ekleyin. Baharatlarını ve tuzunu da ekleyip, pişmeye bırakın.
- Piştiğinde altını kapatın ve maydanozunuzu ince ince doğrayıp. Kıymayla karıştırın.
- 50 gr tereyağı yahut katıyağ hariç tüm materyalleri karıştırın ve yoğurun. Yoğurma işi en az 5 dk olmalı. Hamur yumuşak ve kelam dinlemeyen bir hamur oluyor. Bu yüzden kesinlikle orta sıra elinizi unlayın.
- Tezgahta bu hamuru 10 eşit bezeye ayırın ve hepsini uzun ve ince üzere açın pide halinde yani.
- İç harcını üzerine yayın ve pide formu verip yağlı kağıdın üzerine dizin (eğer; üzeri kaşarlı istiyorsanız, bu kademede kaşarı üzerine rendeleyin ve fırına o denli atın)
- Önceden ısıtılmış 250 derece fırında yaklaşık 10 dk pişiyor.
- Bu sırada 50 gr katıyağı eritin ve pişen tüm pidelerin hamur kısımlarına sürün.
Kıymalı Pide (10 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











