Kıymalı Pide
Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 2 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Yarım çay bardaĝı şeker
- 2 kiloya yakın un
Kıyma harcı:
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet soğan
- Yarım kilo kıyma
- Toz biber
- Kara biber
- Pul biber
- Tuz
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Sütü ocakta ılıtalım ve içine şeker ve maya ekleyip bekletelim.
- Maya eridikten sonra un hariç öbür gereçleri ekleyip karıştıralım.
- En son azar azar unu ekleyip yumuşak hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım.
- Sebzeleri küçük küçük doğrayalım. Baharatları ve kıymayı ekleyip karıştıralım.
- Hamur kabardıktan sonra hamurdan kesimler kopartıp elimizle uzunlamasına açalım.
- Üzerine kıyma harcını koyalım.
- Yağlı kağıt serili tepside 210 derecede pişirelim.
- Ben hamurun yarısını peynirli poğaça için kullandım. Yapacak olanlara afiyet olsun.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














