Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Yarım çay bardaĝı şeker
  • 2 kiloya yakın un

Kıyma harcı:

  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • Yarım kilo kıyma
  • Toz biber
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Tuz

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamuru yoğurmaya başlayalım.
  2. Sütü ocakta ılıtalım ve içine şeker ve maya ekleyip bekletelim.
  3. Maya eridikten sonra un hariç öbür gereçleri ekleyip karıştıralım.
  4. En son azar azar unu ekleyip yumuşak hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
  5. Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım.
  6. Sebzeleri küçük küçük doğrayalım. Baharatları ve kıymayı ekleyip karıştıralım.
  7. Hamur kabardıktan sonra hamurdan kesimler kopartıp elimizle uzunlamasına açalım.
  8. Üzerine kıyma harcını koyalım.
  9. Yağlı kağıt serili tepside 210 derecede pişirelim.
  10. Ben hamurun yarısını peynirli poğaça için kullandım. Yapacak olanlara afiyet olsun.

Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Limonata (Buzluktan Çıktı)
Bayatlamayan Çok Gevrek Tuzlu Kurabiye
Kaymak Tadında Fırın Sütlaç
Orman Meyveli Kurabiye
Kıymalı Taze Börülce Yemeği
Elma Ve Armutlu Kavanoz Maması
Hdabla | © 2025 |