Kıymalı Patatesli Üçgen Börek

Kıymalı Patatesli Üçgen Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 6-7 adet orta uzunluk patates
- 2 adet yumurta
- 5-6 yemek kaşığı kıyma
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Maydanoz
- Çörek otu
- Susam
Sosu için :
- 1 adet yumurtanın akı (sarısı üstü için ayrılacak)
- 1-1,5 bardak süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1 fiske tuz
Kıymalı Patatesli Üçgen Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kabuğunu soyduğumuz patatesleri rendeliyoruz.
- Tavaya yağ ,kıyma ve yumurtaları koyup pişiriyoruz (ben kıymayı daha evvelden kavurup sakladığım için direk koyuyorum,kıymalık etiniz çiğse birinci evvel eti kavurmanız gerekecektir).
- Ardından rendelediğimiz patatesleri avucumuzda suyunu sıkarak tavaya alıyoruz (bu etap değerli sulu bırakmamak gerekiyor ) kapya ve yeşil biberi de yemeklik doğrayıp patatesleri kavuruyoruz,hafif yumuşayınca ve patateslerin çiğ tadı geçince ocaktan alıyoruz.
- Kavurduğumuz karışıma baharatları ve maydanozu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkamıza hazırladığımız sostan sürüp uzunlamasına keserek (yaklaşık 10 cm eninde ) kesimler elde ediyoruz ve her modüle 1 yemek kaşığından biraz fazla iç harcından koyuyoruz.
- Üçgen formunda sarıyoruz.
- Üstüne 1 yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpip 170 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun 💕☺️.
Kıymalı Patatesli Üçgen Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





