Kıymalı Patatesli Kömbe

Kıymalı Patatesli Kömbe Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 5 su bardağı un
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

İç gereç;

  • 300 gr kıyma
  • 3 adet ortaboy soğan
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı salça biber/ domates
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı Patatesli Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu bütün materyalleri karıştırarak yoğurup dinlenmeye alalım.
  2. İç materyallerimizi bir tavada evvel soğan, kıyma, salça ,patates ve baharatlar buluşturalım.
  3. Hamuru 9 eşit kesime bölüp tek tek açalım her kata bol sıvı yağ sürelim.
  4. İlk katı tepsiye dizip yağ, açılan hamur yağ açılan hamur yağ biçiminde sıralayıp iç harcımızın yarısını bu kısımda kullanalım.
  5. Tekrar hamur yağ biçiminde 3 hamurumuzuda açıp tekrar kalan harcı koyup son üç katıda birebir biçimde sıralayıp üstüne yoğurt karışımını sürüp evvelden ısıtılmış fırına verelim.
  6. 180derece üzeri pişene kadar pişirin afiyet olsun 😇.

Kıymalı Patatesli Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Et
Donut
Kahvaltılık Sos (Avokadolu)
Pudingli Kek
Tavuk Fajita
Kapkek Tarifi
Hdabla | © 2025 |