Kıymalı Patates Tava

Kıymalı Patates Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Kıymalı Patates Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyalım ve küp halinde doğrayalım.
  2. Tavaya sıvı yağ alalım ısıtalım ve patatesleri orta ara çevirerek kızartalım (ben kapağı kapatarak kızarttım).
  3. Kızaran patateslerin fazla yağını süzerek bir tabağa alalım.
  4. Patatesleri kızartma da kullandığımız tavanın içine kıymayı alalım orta ara karıştırarak kıymamızı kavuralım.
  5. Kavrulan kıymanın üzerine yemeklik doğranmış soğanımızı, tereyağını, rendelenmiş sarımsağı ekleyelim kavurmaya devam edelim üzerine küçük doğradığımız yeşil ve kırmızı biberleri ek ederek kavuralım.
  6. Rondodan çektiğimiz domatesi, salçayı, tuz ve baharatlarımızı ekleyelim karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirelim.
  7. Kızarttığımız patatesleri ek edelim ve patatesleri ezmeden yavaşça karıştıralım ocağın altını kapatalım. Sıcak olarak servis yapmanızı tavsiye ediyorum. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️

Kıymalı Patates Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Davet Sofralarınızı Süsleyecek Efsane Kıymalı Rulo Patates
Bayram Yuvalaması
Vişneli Browni Kek (Hazıra Bin Basar)
Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba
Yoğurtlu Ispanak Mezesi
Kuzu Kulağı Salatası
Hdabla | © 2025 |