Kıymalı Patates Rulo

Kıymalı Patates Rulo Tanımı İçin Malzemeler

Patates harcı için;

  • 3 adet patates
  • 1.50 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

İç harcı için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150-200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Maydanoz

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Kıymalı Patates Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates harcı için; öncelikle patateslerimizi rendeleyip suyunu sıkalım, rendelediğimiz kaşar peyniri, yumurta, maydanoz, karabiber ve tuzumuzu ekleyip uygunca karıştıralım.
  2. Fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim ben yağlı kağıdın üzerine bir de sıvı yağ ile yağladım daha kolay çıksın diye, harcımızı tepsimize 1 cm kalınlığında yayalım.
  3. Fırınımızın alt üst 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ben yaklaşık 30 dk. Pişirdim şayet hoş kızarmaz ise rulo yaparken kırılabiliyor.
  4. İç harcı için; sıvı yağımızı tavamıza alalım, kıymamızı alıp kavurmaya başlayalım, üzerine soğanımızı ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  5. Daha sonra biberleri ve salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim, tuzumuzu, karabiberimizi, kırmızı biberi ekleyip karıştıralım sonrasında 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip kıymalar suyunu çekince altını kapatalım.
  6. Beşamel sos için; yağımızı tenceremize alalım unumuzu ekleyelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım.
  7. Sonrasında sütümüzü ekleyelim topak topak olmaması için daima karıştıralım. Tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyelim. Sosumuz yoğunlaşınca ocaktan alalım,.
  8. Fırında pişen pateslerimizi çıkaralım, sıcak sıcak rulo yapalım ki soğuyunca kurumasın, iç harcını güzelce patateslerin üzerine yayalım, sonra yağlı kağıt ile takviye vererek rulo yapalım.
  9. Yaptığımız rulonun üzerine hazırladığımız beşamel sosumuzu dökelim sonra üzerine kaşar rendesini ekleyip tekrar kaşarlar eriyene kadar fırınımıza koyalım,.
  10. Bunu çok soran oluyor diye yazmak istedim yemekten 3-4 saat evvel ben rulo haline getirip hazırladım yemeğe yakın beşamel sosunu ve kaşarını koyup fırına attım tekrardan hiç bir şey olmadı deneyebilirsiniz. :).

Kıymalı Patates Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sıkma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kemik Suyuyla Yoğurt Çorbası
Yoğurtlu Fasulye Mezesi
Fırında Kaşarlı Tatlı Patates
Muhallebili Kadayıflı Revani
Tuzlu Kurabiye
Analı Kızlı
Hdabla | © 2025 |