Kıymalı Patates Rulo

Kıymalı Patates Rulo Tanımı İçin Malzemeler
Patates harcı için;
- 3 adet patates
- 1.50 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
İç harcı için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 150-200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Maydanoz
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Kıymalı Patates Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates harcı için; öncelikle patateslerimizi rendeleyip suyunu sıkalım, rendelediğimiz kaşar peyniri, yumurta, maydanoz, karabiber ve tuzumuzu ekleyip uygunca karıştıralım.
- Fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim ben yağlı kağıdın üzerine bir de sıvı yağ ile yağladım daha kolay çıksın diye, harcımızı tepsimize 1 cm kalınlığında yayalım.
- Fırınımızın alt üst 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ben yaklaşık 30 dk. Pişirdim şayet hoş kızarmaz ise rulo yaparken kırılabiliyor.
- İç harcı için; sıvı yağımızı tavamıza alalım, kıymamızı alıp kavurmaya başlayalım, üzerine soğanımızı ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra biberleri ve salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim, tuzumuzu, karabiberimizi, kırmızı biberi ekleyip karıştıralım sonrasında 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip kıymalar suyunu çekince altını kapatalım.
- Beşamel sos için; yağımızı tenceremize alalım unumuzu ekleyelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sonrasında sütümüzü ekleyelim topak topak olmaması için daima karıştıralım. Tuzumuzu ve karabiberimizi ekleyelim. Sosumuz yoğunlaşınca ocaktan alalım,.
- Fırında pişen pateslerimizi çıkaralım, sıcak sıcak rulo yapalım ki soğuyunca kurumasın, iç harcını güzelce patateslerin üzerine yayalım, sonra yağlı kağıt ile takviye vererek rulo yapalım.
- Yaptığımız rulonun üzerine hazırladığımız beşamel sosumuzu dökelim sonra üzerine kaşar rendesini ekleyip tekrar kaşarlar eriyene kadar fırınımıza koyalım,.
- Bunu çok soran oluyor diye yazmak istedim yemekten 3-4 saat evvel ben rulo haline getirip hazırladım yemeğe yakın beşamel sosunu ve kaşarını koyup fırına attım tekrardan hiç bir şey olmadı deneyebilirsiniz. :).
Kıymalı Patates Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




