Kıymalı Patates Mantısı

Kıymalı Patates Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı sos için;

  • 300 gram kıyma
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı domates sosu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

Sosu için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

Kıymalı Patates Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup küp küp doğrayalım.
  2. Küp doğranmış patatesleri bir kabın içerisine alalım.
  3. Üzerine baharatları ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım.
  4. Patatesleri yaglı kağıt serili fırın tepsisine aktaralım.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patesleri pişirelim.
  6. Diğer tarafta kıymayı bir tavaya alıp sıvı yağ ile kavuralım.
  7. Soğanı ek edip kavurmaya devam edelim.
  8. Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika daha kavuralım.
  9. Su, domates sosu, baharatlar ve tuzu ekleyip orta ateşte 5 dakika pişirmeye bırakalım.
  10. Yoğurt sosu için gereken tüm gereçleri karıştıralım.
  11. Kızaran patatesleri hafif tuzlayıp karıştıralım.
  12. Servis tabağına patatesleri alalım, üzerine yoğurtlu sosu gezdirelim. Ve son olarak kıymayı üzerine yayalım. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun ❤️🤗.

Kıymalı Patates Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Oturuşta 8 Tane Yedirten Poğaça Tarifi
Arkadaş Pastası
Mayasız Kıyır Kıyır Dereotlu Pastane Kurabiyesi
Waffle
Damağınızda İz Bırakacak Acılı Ezme
Yoğurtlu Kuskus Salatası
Hdabla | © 2025 |