Kıymalı Muska Böreği
Kıymalı Muska Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet baklavalık yufka
İç harcı için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı un
- 1,5 çay bardağı su
- 1 çorba kaşığı sirke
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
Kıymalı Muska Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için sıvı yağı tavamıza alıyoruz ve doğradığımız soğanların rengi hafif döndüğünde kıymamızı ekliyoruz.
- Kıymamız suyunu verip tekrar çekene kadar kavurup pişiriyoruz.
- Kıymamız piştikten sonra tuz ve karabiberi ekleyip kenara alıyoruz.
- Sosu için tüm materyalleri bir kapta karıştırıyoruz.
- Yufkayı alıyoruz ve sosu her yerine gelecek formda sürüyoruz. İkinci yufkayı üstüne koyup tekrar sos sürüyoruz ve son olarak üçüncü yufkayı da soslayıp dik halde 4 eşit kesime bölüyoruz.
- Böldüğümüz kesimlerin ucuna 1 çorba kaşığı kıymalı harçtan koyup muska formunda sarıyoruz.
- Tüm materyaller bitene kadar tıpkı süreci tekrarlıyoruz.
- Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek evvelce 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:)
Kıymalı Muska Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












