Kıymalı Muska Böreği

Kıymalı Muska Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet baklavalık yufka

İç harcı için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı sirke

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı

Kıymalı Muska Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcı için sıvı yağı tavamıza alıyoruz ve doğradığımız soğanların rengi hafif döndüğünde kıymamızı ekliyoruz.
  2. Kıymamız suyunu verip tekrar çekene kadar kavurup pişiriyoruz.
  3. Kıymamız piştikten sonra tuz ve karabiberi ekleyip kenara alıyoruz.
  4. Sosu için tüm materyalleri bir kapta karıştırıyoruz.
  5. Yufkayı alıyoruz ve sosu her yerine gelecek formda sürüyoruz. İkinci yufkayı üstüne koyup tekrar sos sürüyoruz ve son olarak üçüncü yufkayı da soslayıp dik halde 4 eşit kesime bölüyoruz.
  6. Böldüğümüz kesimlerin ucuna 1 çorba kaşığı kıymalı harçtan koyup muska formunda sarıyoruz.
  7. Tüm materyaller bitene kadar tıpkı süreci tekrarlıyoruz.
  8. Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek evvelce 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:)

Kıymalı Muska Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça Tarifi (Şekilli)
Yumurtalı Ispanak Kavurması
Tavuklu Pirinç Çorbası
Hazır Yufka İle Peynirli Mini Gözleme
Patlıcan Kavurma (Malatya Usulü)
Peynirli Soğanlı Yumurta
Hdabla | © 2025 |