Kıymalı Muhla (Kıymalı Yumurta)

Kıymalı Muhla (Kıymalı Yumurta) Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • Yarım kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 tane kuru acı biber( tercihen)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 adet yumurta
  • Birkaç kısım maydanoz

Kıymalı Muhla (Kıymalı Yumurta) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhla için evvel, tavaya yağı ve kıymayı alarak ,kıymanın rengi değişinceye kadar kavuralım.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış kurusoğanı,biberleri,sarımsağı da katarak soğan ve biberleri yumusayıncaya kadar kavuralım.
  3. Ðoğranmış domatesi,salçasını,ufalanmış kuru biberi, tuzunu ,karabiberini ekleyip karıştıralım.
  4. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte domatesler yumuşayıncaya kadar ,arada karıştırarak pişirip, 1 su bardağı sıcak su ekleyip,5 dakikada bu türlü pişirip, yumurtaları muhlanın üzerine aralıklı kıralım.
  5. Tavanın kapağını kapatıp ,kısık ateşte, karıştırmadan pişirelim.
  6. Yumurtaların üzerine kıyılmış maydanoz ,tuz serpelim.

Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun. 🌺❤️🌺.

Kıymalı Muhla (Kıymalı Yumurta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ajvar
Soğuk Kadayıf
Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)
Pirinç Pilavı
En Lezzetli Makarna Salatası
Hamburger Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet