Kıymalı Muhla (Kıymalı Yumurta)

Kıymalı Muhla (Kıymalı Yumurta) Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet çarliston biber
- Yarım kapya biber
- 2 adet domates
- 1 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 2 tane kuru acı biber( tercihen)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
- 3 adet yumurta
- Birkaç kısım maydanoz
Kıymalı Muhla (Kıymalı Yumurta) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhla için evvel, tavaya yağı ve kıymayı alarak ,kıymanın rengi değişinceye kadar kavuralım.
- Üzerine yemeklik doğranmış kurusoğanı,biberleri,sarımsağı da katarak soğan ve biberleri yumusayıncaya kadar kavuralım.
- Ðoğranmış domatesi,salçasını,ufalanmış kuru biberi, tuzunu ,karabiberini ekleyip karıştıralım.
- Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte domatesler yumuşayıncaya kadar ,arada karıştırarak pişirip, 1 su bardağı sıcak su ekleyip,5 dakikada bu türlü pişirip, yumurtaları muhlanın üzerine aralıklı kıralım.
- Tavanın kapağını kapatıp ,kısık ateşte, karıştırmadan pişirelim.
- Yumurtaların üzerine kıyılmış maydanoz ,tuz serpelim.
Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun. 🌺❤️🌺.
Kıymalı Muhla (Kıymalı Yumurta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






