Kıymalı Milföy Mantı
Kıymalı Milföy Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 baş kuru soğan
- 200 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 6 yaprak milföy hamuru
Üzerine salçalı sos;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- Sarımsaklı yoğurt
Kıymalı Milföy Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcımız için soğanı yemeklik doğrayalım, geniş bir tavaya alalım sıvı yağ ekleyelim. Pembeleştirmeye başlayalım, soğan hafif dirildiğini kaybederken kıymayı ekleyelim kavurmaya devam edelim. Tuz ve baharatlarını ekleyelim düzgünce kavrulduktan emin olduktan sonra iç harcımızı başka bir kaba soğuması için aktaralım.
- Milföy hamurlarımızı teker teker ayırıp, dikdörtgen yaprak hamuru ortadan keselim kare biçiminde iki yaprağa ayıralım daha sonra bu kareleride dörde keserek sekiz küçük kare elde edelim, öbür kalan beş adet yaprağı da birebir formda karelere keselim.
- Soğuyan iç harcımızdan karelerin ortasına koyalım mantı formunu verip kapatalım. Yağladığımız borcama zıt çevirip, hafif aralıklı dizelim.
- 200°’de ısınmış fırında yaklaşık 25 30 dakika milföy hamurları hafif kabarık kızarıncaya kadar pişirelim.
- Sos için; küçük bir tavada yağ ve salçayı hafif kavuralım yarım çay bardağı suyu ekleyip karıştıralım.
- Fırından aldığımız mantıların üzerine evvel sarımsaklı yoğurt daha sonra salçalı sostan ekleyelim sıcak servis yapalım afiyet olsun 🤤
Kıymalı Milföy Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















