Kıymalı Makarna
Kıymalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tatlı ve acı karışık salça
- Yarım demet maydanoz
- 300 gram çekilmiş kıyma
- 1 tane soğan
- 2 tane biber
- 2 tane orta uzunluk domates
- Yarım çay bardağı su
Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye su koyup kaynayınca makarnaları koyalım .
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım ve biraz da su ekleyelim. 10 dakika kaynatalım.
- Daha sonra sıvı yağın tencereye koyalım, kıymayı biraz kavuralım .
- Soğanları ve biberleri doğrayıp biraz kavuralım, daha sonra domatesleri ekleyelim kavuralım.
- Yarım çay bardağı suya salçayı ekleyelim sos yapalım ve salça ile tuzu da ekleyelim.
- Daha sonra maydanozu doğrayıp biraz kuvarlim ve makarnayı ekleyelim 3 dakika pişirelim daha sonra servis edelim.
Kıymalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












