Kıymalı Lahana Sarması

Kıymalı Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk lahana
İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç (pirinç oranını artırıp kıyma oranını azaltabilirsiniz)
- 2/3 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet ufak doğranmış soğan
- 4-5 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- Nane
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1/2 (yarım) demet doğranmış maydanoz
- 1 avuç kıyılmış ceviz (tercihen)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı su
- Tuz
Üzerine;
- Tereyağ parçaları
Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahananın dış yapraklarını ayıklayalım. Görseldeki üzere dilimleyelim.
- Dilimlerin altındaki sert kısımları ayıralım. (o kısımlar sarılamıyor ancak ziyan etmiyoruz ufak bir kavanoz turşu yapabilirsiniz ya da kapuska yemeğiyle değerlendirebilirsiniz).
- Dilimleri kaynar suda birkaç dakika haşlayalım. Çok yumuşatmayın lahana çabuk eriyor.
- Haşlama suyuna kabuğuyla limon dilimi atarsanız lahananın kendine has kokusunu bastırabilirsiniz. Haşlanan yaprakları süzdürelim.
- Tencerenin tabanına lahana yaprağı serelim.
- İç harcın tüm gereçlerini güzelce karıştıralım.
- Yaprakların orta kısımlarında damar varsa bu kısımları ayıklayalım.
- Tüm yaprakları iç harç ile sararak tencereye yerleştirelim.
- Sos materyallerini karıştırıp sarmaların üzerine dökelim.
- Tereyağ modüllerini ekleyelim.
- Üzerlerine dolma taşı ya da bir tabak koyalım.
- Kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun ☺️.
Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






