Kıymalı Krep Sarma
Kıymalı Krep Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Kıyma sote için:
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil sivri biber (+ olarak kapya biber de koyabilirsiniz)
- 2 adet domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
Krep hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kıymalı Krep Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymamızı suyunu büsbütün verip sonrada çekene kadar pişiriyoruz.
- Sonrasında soğan ve kapya biberi ekliyoruz.
- Beraberinde sıvı yağıda ekliyoruz.
- Salçamızı da ekliyoruz.
- Biber ve soğan yeterlice ölünce domatesi ekliyoruz.
- Domateşte uygunca eriyince baharatlarımızı ekliyoruz.
- İyice harmanlanınca kıyma harcımızı kenara kaldırıyoruz.
- Krep hamurumuz için öncelikle yumurtamızı çırpıyoruz.
- Sütümüzü, sıvı yağımızı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Azıcıkta tuz ekliyoruz.
- Tavayı çok azıcık yağlayalım ve kreplerimizi pişirelim.
- Krep hamurumuza kıymalı harcımızı koyup dilediğiniz üzere saralım.
- Beşamel sosumuz içinde öncelikle tereyağını ocağa alalım.
- Erimesine yakın unu da ekleyelim.
- Un yeterlice kavrulmaya başlayınca sütü de ekleyelim.
- Kıvam almaya başlayınca azıcık karabiber ve tuz ekleyelim.
- Kıymalı krep sarmamızın üzerine çokça dökelim.
- Sonrasında 200 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Dilerseniz beşamel sosun üzerine kaşarda rendeleyebilirsiniz. Afiye olsun😊.
Kıymalı Krep Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










