Kıymalı Kol Böreği
Kıymalı Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 500 gram kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- Yarım su bardağı süt
- Tuz karabiber
- Pul biber
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağı
- Çörekotu
- Susam
Kıymalı Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağının yarısını bir tavaya alıp kızdırın.
- Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyin ve rengi dönene dek kavurun.Kıymayı ek edin.
- Suyu çekene kadar pişirin.
- Tuz ve baharatları ek edip karıştırın, ocaktan alın.
- Kalan sıvı yağı ve sütü karıştırın.
- Yufkaları düz bir tabana yayarak tam ortadan ikiye kesin.
- Bir modül yufkaların üzerine sütlü sıvı yağdan sürün. Kıymayı koyun.
- Yufkayı düz tarafından başlayarak rulo biçiminde sarın.
- Daha sonra bir ucundan tutarak kendi etrafında döndürün.
- Fırın tepsisine ortaya yerleştirin.
- Kalan yufkaları da tıpkı halde hazırlayıp tepsiye yerleştirin.
- Üzeri için, yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp böreğin üzerine sürün.
- Çörekotu ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Kıymalı Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














