Kıymalı Kol Böreği

Kıymalı Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 500 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz karabiber
  • Pul biber

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağı
  • Çörekotu
  • Susam

Kıymalı Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağının yarısını bir tavaya alıp kızdırın.
  2. Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyin ve rengi dönene dek kavurun.Kıymayı ek edin.
  3. Suyu çekene kadar pişirin.
  4. Tuz ve baharatları ek edip karıştırın, ocaktan alın.
  5. Kalan sıvı yağı ve sütü karıştırın.
  6. Yufkaları düz bir tabana yayarak tam ortadan ikiye kesin.
  7. Bir modül yufkaların üzerine sütlü sıvı yağdan sürün. Kıymayı koyun.
  8. Yufkayı düz tarafından başlayarak rulo biçiminde sarın.
  9. Daha sonra bir ucundan tutarak kendi etrafında döndürün.
  10. Fırın tepsisine ortaya yerleştirin.
  11. Kalan yufkaları da tıpkı halde hazırlayıp tepsiye yerleştirin.
  12. Üzeri için, yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp böreğin üzerine sürün.
  13. Çörekotu ve susam serpin.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Kıymalı Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Guacamole Füme Somonlu Tost
Fırında Sebzeli Kıyma
Yeşil Elmalı Kereviz Salatası (Videolu)
Harika Çökel (Ankara Yemeği)
Jalepone Biber Turşusu
Browni Islak Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |