Kıymalı Kaşarlı Sarma Börek

Kıymalı Kaşarlı Sarma Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet böreklik yufka
- Yarım kilo kıyma
- 1 bağ maydanoz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
İç sosu için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
Kıymalı Kaşarlı Sarma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce iç harcımızı hazırlayalım. Kıymamızı rengi dönene kadar sıvı yağ koyduğumuz tavamızda kavuralım. İnce kıyılmış maydanozu ekleyelim.
- Maydanozlar ölünce baharatları katıp kapağı kapatalım. Bir kaç dakika özleşmesini bekledikten sonra ocağın altını kapatıp rendelediğimiz kaşarları ekleyelim ve kaşarlar içinde eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra iç sosu için bir kaseye süt, sıvı yağ ve yumurtayı alıp düzgünce karıştıralım.
- Yufkaları evvel ortadan ikiye sonra katlayıp dörde keselim.
- Kestiğimiz yufkalara evvel iç sosu sürüp harcımızdan koyalım ve büyük kısmından ucuna hakikat saralım.
- Bu sürece yufkalar ve harcımız bitene kadar devam edelim.
- Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
- 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun 😋
Kıymalı Kaşarlı Sarma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








