Kıymalı Kaşarlı Sarma Börek

Kıymalı Kaşarlı Sarma Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet böreklik yufka
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

İç sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta

Kıymalı Kaşarlı Sarma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce iç harcımızı hazırlayalım. Kıymamızı rengi dönene kadar sıvı yağ koyduğumuz tavamızda kavuralım. İnce kıyılmış maydanozu ekleyelim.
  2. Maydanozlar ölünce baharatları katıp kapağı kapatalım. Bir kaç dakika özleşmesini bekledikten sonra ocağın altını kapatıp rendelediğimiz kaşarları ekleyelim ve kaşarlar içinde eriyene kadar karıştıralım.
  3. Daha sonra iç sosu için bir kaseye süt, sıvı yağ ve yumurtayı alıp düzgünce karıştıralım.
  4. Yufkaları evvel ortadan ikiye sonra katlayıp dörde keselim.
  5. Kestiğimiz yufkalara evvel iç sosu sürüp harcımızdan koyalım ve büyük kısmından ucuna hakikat saralım.
  6. Bu sürece yufkalar ve harcımız bitene kadar devam edelim.
  7. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi dizelim.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
  9. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun 😋

Kıymalı Kaşarlı Sarma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Mücverin En Sağlıklı Ve En Lezzetli Hali! (Videolu)
Süt Helvası
Kuşbaşı Dana Etli Yahni
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Kısır (Tarsus Arap Usulü)
Lazanya tarifi
Hdabla | © 2024 |