Kıymalı Kaşarlı Patlıcan Sandal
Kıymalı Kaşarlı Patlıcan Sandal Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane bostan patlıcan
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet çeri biber
- 1 adet kapya biber
- 2 orta uzunluk domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Baharatlar
Kıymalı Kaşarlı Patlıcan Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyalım.
- Bir patlıcanı üçe bölelim fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine fırça ile zeytinyağı sürelim ve fırına verelim yarı közlenmiş üzere olacak.
- Daha sonra tavaya kıymayı alalım biraz kavrulan kıymaya küp küp doğradığımız soğan ,biber ,domatesi ek edelim.
- Biraz pişince salçayı ek edelim, biraz da su katıp pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekince hazırdır.
- Daha sonra fırından aldığımız patlıcanları tatlı kaşığı yardımıyla ortalarına alalım .
- Harcımızdan koyalım, üzerine de rendelemiş olduğumuz kaşar peynirinden ek edelim, fırına verelim, peynir eriyene kadar pişirelim.
Kıymalı Kaşarlı Patlıcan Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






