Kıymalı Kaşar Peynirli Pide

Kıymalı Kaşar Peynirli Pide Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüm (200 ml)

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için:

  • 250-300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber (ince doğranmış)
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1-1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Yumurta sarısı
  • Susam

Kıymalı Kaşar Peynirli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; maya, şeker, süt ve suyu karıştırın.
  2. Un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. 1 saat mayalandırın.
  3. İç harcı: kıyma, soğan, salça, biberler ve baharatları karıştırın.
  4. Hamuru 6-8 kesime bölün, uzunlamasına açın.
  5. Ortasına evvel kaşar, akabinde harcı koyup kenarlarını kıvırın.
  6. Pideleri tepsiye dizin, kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  7. 200°c fırında kızarana kadar pişirin.
  8. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!.

Kıymalı Kaşar Peynirli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tartolet Tarifi
Çikolata Sevenlere Kek Tarifi
Salata
Kalpli Kurabiye Tarifi
Şeker Hamurlu Pasta
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna
Hdabla | © 2025 |