Kıymalı Kaşar Peynirli Pide
Kıymalı Kaşar Peynirli Pide Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüm (200 ml)
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için:
- 250-300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber (ince doğranmış)
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 1-1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Yumurta sarısı
- Susam
Kıymalı Kaşar Peynirli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; maya, şeker, süt ve suyu karıştırın.
- Un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. 1 saat mayalandırın.
- İç harcı: kıyma, soğan, salça, biberler ve baharatları karıştırın.
- Hamuru 6-8 kesime bölün, uzunlamasına açın.
- Ortasına evvel kaşar, akabinde harcı koyup kenarlarını kıvırın.
- Pideleri tepsiye dizin, kenarlarına yumurta sarısı sürün.
- 200°c fırında kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis edin. Afiyet olsun!.
Kıymalı Kaşar Peynirli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












