Kıymalı Karnabahar

Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kg karnabahar
- 150 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Domates salçası
- Biber salçası
- Tuz
- Pul biber
- Sıvı yağ
- Sıcak su
Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak karnabaharı çiçeklerine ayıralım ve sirkeli suda biraz bekletelim sonra güzelce yıkayıp, kenara alalım.
- Yemeği yapacağımız tencereye sıvı yağ ve doğranmış soğanı alalım soğanları diriliğini kaybedince kıymayı ekleyelim yeterlice kavuralım.
- Ardından salçaları ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım, sonra baharat ve tuzunu ekleyelim az bir su ekleyip salçayı seyreltelim.
- Sonra karnabarları kök kısımları alta gelecek formda tencereye dizelim, üzerine sıcak suyunu ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
- Süre sonunda pişen karnabaharları servis edelim deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim 🥰
Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





