Kıymalı Kabak Kiş (Kabak Sevdiren)
Kıymalı Kabak Kiş (Kabak Sevdiren) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gr tereyağı yahut margarin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı süt
- 2 su bardağı un
İç harcı için:
- 6-7 yemek kaşığı kıyma
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet biber
- 7-8 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
- Kaşar peyniri rendesi (2-3 yemek kaşığı)
Bağlamak için:
- 1 paket sıvı krema
- 1 adet yumurta
Üzeri için:
- Kaşar peyniri rendesi
Not: su bardağı ölçüsü 200 ml’dir.
Kıymalı Kabak Kiş (Kabak Sevdiren) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Bunun için kıymayı biraz kavurup doğradığımız soğan ve biberi ekliyoruz. (kıyma ölçüsünü artırabilir yahut hiç kıyma katmayabilirisiniz tercih sizin).
- Kabakları kabuğunu soymadan ince ince doğrayıp harcımıza ekliyoruz.
- Baharatları da ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Kabak çok sulandıysa suyunu çekene kadar ocakta tutun.
- İç soğuyana kadar hamuru yoğurun.
- Hamur için gerekli tüm materyalleri birleştirip yoğurun.
- Tart kalıbı büyüklüğünde açın. (ben biraz küçük açmışım ön pişirmede çekti).
- Hamuru kalıba yerleştirin ve çatalla delikler açın.
- 180° derecede 10 dk ön pişirme yapın.
- İç harç soğuduktan sonra 2-3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesini ekleyin. (isterseniz ölçüsü arttırabilirsiniz. ).
- Daha sonra derin bir kaba krema ve yumurtayı alın, mikser yardımıyla çırpın.
- Yumurta ile çırpılan krema ve iç harcı birleştirin.
- Ön pişirme yapılan hamura harcı ekleyin.
- Üzerini kaşar peyniri rendesi ile kaplayın.
- 180°-200° fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (benimki yaklaşık 20-25 dakikada pişti. Bu mühlet fırından fırına değişebilir).
- Fırından çıkan bireyimizi 10-15 dk bekleyip biraz soğuduktan sonra kesebilirsiniz.
- Hamuru çıtır içi yumuşacık olan bu tanımı sevdikleriniz için inançla pişirebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
Kıymalı Kabak Kiş (Kabak Sevdiren) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














