Kıymalı Kabak Çırtma

Kıymalı Kabak Çırtma Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 tane kabak
- 2 tane kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 domates rendesi
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Dereotu
- Sarımsaklı yoğurt
Kıymalı Kabak Çırtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp 4 şak edip küçük doğrayalım.
- Yağları tencereye alalım ,kıymayı ekleyip kavuralım, soğanı sarımsağı, kırmızıbiber ve yeşil biberi doğrayıp ekleyip kavuralım.
- Soğanlar kavrulunca domates rendesini ekleyip bir iki çevirelim.
- Salçaları ekleyip bir iki çevirip kabağı ,biberleri,tuzu ekleyip karıştırıp ,kapağını kapatalım.
- Altını kısalım, ortada bir karıştıralım .
- Kabak suyunu salınca yemeğin hizasına gelecek kadar kaynar su ekleyelim.
- Yemeğimiz pişince doğradığımız dereotunu üzerine gezdirelim, ocağı kapatalım yerken üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
Kıymalı Kabak Çırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




